Intalnire cu comunitatea romaneasca din SUA si Canada (septembrie 2017)

Posted on October 19, 2017 by Sandra Pralong

In ultimele doua saptamani din septembrie am fost in Canada si Statele Unite pentru o serie de evenimente organizate de comunitatile locale de romani.

La MONTREAL am participat la conferinta Asociatiei Jurnalistilor Romani de Pretutindeni (AJRP) unde, impreuna cu cei prezenti, am reflectat asupra importantei presei romanesti din strainatate ca liant al comunitatilor de romani, inlesnindu-le conectarea, raspunzand chestiunilor practice cu care se confrunta si prezentand contributia pe care romanii o aduc in mediul in care traiesc. Tot la MONTREAL am luat parte la deschiderea Scolii Romanesti Junimea care gazduieste peste 70 de copii toate varstele, dornici sa invete limba romana si sa descopere comorile tarii lor.

Ecole de samedi Jeunesse Richesse Montreal (114)

AJRP sept 17 Untitled

La NEW YORK m-am intalnit cu enoriasii Bisericii Ortodoxe Romane „Sfanta Maria” din Queens si am participat la intalnirile celor doua asociatii ale oamenilor de afaceri si profesionistilor romani din regiune: in ordine cronologica, Romanian American Business Council (RABC) si Romanian American Chamber of Commerce (RACC).

20170918_130122 (3)

La PHILADELPHIA i-am cunoscut pe membrii comunitatii romanesti veniti sa il intalneasca pe Presedintele Romaniei.

Infine, la WASHINGTON D.C. am participat la Gala Alianta, asociatie dedicata legaturilor intre Romania si SUA, unde au fost premiate contributiile a trei promotori ai intereselor romanesti: Lt. General Ben Hodges (comandantul United States Army Europe), Prof. Dennis Deletant si fostul Presedinte George W. Bush. Ca si in alte dati, am aceesi concluzie: romanii din Diaspora sunt foarte activi si gata sa isi aduca o contributie la dezvoltarea Romaniei.

22042293_1947207112200142_6590361459464352190_o

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAUTAVIDEO


TEDxBucharest

ULTIMELE ARTICOLE

ARHIVA

RETELE SOCIALE