Ce stim despre femei în România? – O colectie de date referitoare la gen

Posted on January 8, 2012 by Sandra Pralong

Va invitam sa cititi raportul UNFPA ” Ce stim despre femei in Romania. O colectie de date referitoare la gen”. Raportul integral poate fi citit online aici:

Ce stim despre femei in Romania? O colectie de date referitoare la gen.

Acest raport contine o colectie de date statistice, legislative, bibliografice etc. despre problematica genului în România. Nu este

vorba despre o analiza a datelor culese, ci despre simpla lor punere împreuna.
Motivul culegerii acestor date este simplu: exista multe materiale despre gen în România, dar prea putine sunt locurile unde aceste date sunt accesibile laolalta.

Materialul de fata a fost alcatuit de doua echipe de cercetatori, una a Universitatii Bucuresti (Facultatea de Stiinte Politice) si cealalta a Academiei Române, fiecare coordonator lucrând cu studenti, voluntari de cercetare. Lucrarea a beneficiat de asemenea de sprijinul unui comitet de lectura format din Ionela Cozos, Andra Croitoru, dr. Mihai Horga, dr. Borbala Koo, Elena Micheus si Cristian Varodi. Tot efortul a fost facut în mod benevol de toti participantii. Fondul ONU pentru Populatie (UNFPA), prin reprezentantul sau François Farah, consiliera sa Sandra Pralong, asistati de Courtney Brown, Ana Derumeaux si Gloria Ionescu, a oferit suportul tehnic si logistic, facilitarea sedintelor de lucru în care s-a determinat formatul lucrarii si fondurile necesare imprimarii CD-ului si tiparirii brosurii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAUTAVIDEO


TEDxBucharest

ULTIMELE ARTICOLE

ARHIVA

RETELE SOCIALE